Hondenverzekering: het overwegen waard?

 
 
 

 

 

De kosten bij de dierenarts zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen. Als je hondje ziek wordt of een operatie nodig heeft, kan het fijn zijn om een hondenverzekering te hebben. De castratie van een Maltezer kost bijvoorbeeld gemiddeld ruim € 200,- en de rekening van een meer ingrijpende operatie kan oplopen tot (soms ver) boven de duizend euro.

 

Heb je al een goed gevulde spaarrekening? Dan is een hondenverzekering in de meeste situaties niet nodig. Maar indien je geen geld apart hebt staan voor dit soort kosten, is het een optie om een hondenverzekering af te sluiten. Het probleem met dierenartskosten is immers dat ze vaak onverwacht komen. Met een relatief lage maandelijkse premie ben je dan verzekerd voor hoge dierenartskosten.

 

Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met sparen voor eventuele dierenartskosten. Houd er dan rekening mee dat je in het begin nog niet voldoende gespaard hebt. Bij een inleg (en premie) van 20 euro per maand, duurt het meer dan vier jaar voordat je evenveel gespaard hebt als wat een hondenverzekering vergoedt bij een declaratie van € 1.000,-.

 

Wat kost een hondenverzekering?

 

De hoogte van de premie van een hondenverzekering hangt onder meer af van de dekking (hoe uitgebreider, hoe duurder) en de leeftijd van je hond. Een puppy is over het algemeen goedkoper te verzekeren dan een hond die al wat ouder is.

Een verzekering voor een jonge Maltezer kun je afsluiten vanaf zo’n 15 euro per maand. Is je hondje al wat ouder, of wil je het liefst een zeer uitgebreide dekking? Dan kan dat oplopen tot 30 á 40 euro. De website Huisdierenverzekeringen.nl heeft informatie over álle aanbieders van dierenverzekeringen in Nederland en biedt de mogelijkheid om hondenverzekeringen te vergelijken. Zo kun je eenvoudig berekenen wat een verzekering voor jouw Maltezer kost.