Masseer je hond op de meest cruciale plekken voor hun gezondheid.

 
 
 

 

Een trouwe viervoeter in huis hebben vraagt veel aandacht, een verantwoordelijk baasje die goed oplet op de gezondheid van zijn/ haar makker zou dan ook voorop moeten staan. Wist jij dat je veel invloed kan hebben op de psychische conditie van je hond? Om er voor te zorgen dat je hond gezond blijft is het belangrijk om de hond zo nu en dan een massage te geven, volgens het bedrijf Heal Animal Massage Therapy is dit mogelijk ook de oplossing tegen mentale problemen waar je hond misschien al enige tijd mee zou kunnen zitten.

Het masseren van bepaalde drukpunten kunnen bij je hond goed zijn voor specifieke organen, systemen en andere delen van het lichaam. Net als bij de mens is het ook bij honden ook net hetzelfde. Je moet maar net even weten waar je moet masseren, bekijk daarom de onderstaande plaatjes met bijbehorende uitleg voor nader informatie.

 

1. Stress en Angst: Schenk altijd aandacht aan de oren van je hond, de oren hebben het meest te maken met stress en angst. Het masseren van de oren zal ervoor zorgen dat je hond geheel ontspant.

 

2. De maag en zenuwstelsel: Soms moet je iets meer doen dan allen het hoofdje van je hond aaien. Het masseren van hun hoofd kan geweldige resultaten heb ben op de gezondheid van hun maag en zenuwstelsel. Vooral de punten rondom de ogen.

 

3. Rusteloosheid en hyperactiviteit: Het masseren van de rug kan erg goed helpen tegen Rusteloosheid en hyperactiviteit.

 

4. Problemen met de spijsvertering: Als je hond last heeft van zijn of haar spijsvertering is de buik een perfecte plek om te masseren.

 

5. Gezonde gewrichten en infecties: De poten van je hond zijn het aller belangrijkst voor hun beweging, zoals rennen, spelen en hun algehele functioneren. Het masseren van de benen van je hond is een van de belangrijkste, ook voor hun psychische conditie!

 

6. Een gezond hart: Net zoals bij mensen is de borst een belangrijk gedeelde, ook bij honden dus! Het is niet alleen goed voor het hart, maar zorgt ook voor een goede bloed circulatie

 

7. Vertrouwen en comfort: De poten kunnen een van de meest gevoelige punten zijn bij je hond en is belangrijk voor meerdere delen van het lichaam van je hond. Door ze te masseren bouw je ook meer vertrouwen op tussen jou en je hond. En om zijn of haar pootjes zo comfortabel mogelijk te maken en te houden raden wij ook Potenwas aan, Potenwas zorgt er voor dat je hond nooit meer last heeft van zijn pootjes als hij over ruwe structuren heen loopt, zoals asfalt, kunnen de voetkussens beschadigen waardoor kloven ontstaan. Kloven zijn zeer pijnlijk.

 

8. Flexibiliteit en beweging: Door de achterste benen te masseren gaat de flexibiliteit en activiteit van je hond omhoog, het houd ze op deze manier ook scherp!

 

9. Het gehele lichaam masseren: Al deze masseer technieken zijn belangrijk, maar ook het masseren van het gehele lichaam van je trouwe viervoeter heeft alleen maar voordelen. Het heeft namelijk impact op het gehele lichaam en houd je hond, vitaal, gezond, vrolijk en speels!